Ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου εννοούμε τις εφαρμογές εκείνες οι οποίες μειώνουν τις απώλειες σε θέρμανση και ψύξη, θωρακίζουν το κτήριο και το καθιστούν λιγότερο ενεργοβόρο. Οι υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις των κτηρίων οι οποίες οφείλονται στην αρχική κακή κατασκευή αλλά και στην παλαιότητα τους έχουν σαν αποτέλεσμα υψηλό κόστος για θέρμανση και ψύξη καθώς και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών για την κάλυψη των αναγκών αυτών. Η ενεργειακή αναβάθμιση αποτελεί επομένως τον μοναδικό τρόπο μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας του ακινήτου για θέρμανση και ψύξη.
Η LP CONSTRUCTIONS προτείνει έναν συνδυασμό ενεργειακών παρεμβάσεων που θα μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα του κτιρίου και θα το αναβαθμίσουν ενεργειακά μετατρέποντας το σε μια σύγχρονη κατοικία.
Τα στάδια της ενεργειακής αναβάθμισης είναι τα εξής:
 1. Ενεργειακή μελέτη του κτιρίου
 2. Παρουσίαση των απαιτούμενων ενεργειακών επεμβάσεων.
 3. Κοστολόγηση των ενεργειακών επεμβάσεων.
 4. Έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού για το κτίριο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Οι τοίχοι, οι κολώνες και τα τοιχία αποτελούν δομικά στοιχεία που καθορίζουν τις θερμικές ανάγκες ενός κτηρίου. Εφαρμόζοντας ολοκληρωμένες λύσεις θερμομόνωσης στο κτηριακό κέλυφος μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, απαλείφονται ζημιές από υγρασία και προστατεύεται η κατασκευή από ρηγματώσεις και θραύσεις. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας εφαρμογής μπορεί να μειώσει την κατανάλωση σε ενέργεια έως και 50%.  

ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

Η ταράτσα είναι το σημείο που καταπονείται περισσότερο από τις θερμοκρασιακές μεταβολές του περιβάλλοντος (ήλιος, βροχή, χιόνι) και αποτελεί το πιο ευπαθές δομικό στοιχείο του κτιρίου. Για αυτό το λόγο πρέπει να προστατεύεται από τη διάβρωση και τις καιρικές μεταβολές. Η εφαρμογή της θερμομόνωσης μπορεί να γίνει με:
Με θερμομονωτικά πλακίδια.
H εφαρμογή αυτή αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη λύση. Τοποθετούνται θερμομονωτικά πλακίδια αφού πρώτα γίνει η απαραίτητη υγρομόνωση κάτω από αυτά ώστε να να μην δημιουργηθούν προβλήματα υγρασίας. Τα πλακίδια αυτά αποτελούνται από 5cm εξηλασμένης πολυστερίνης και μια στρώση πολυμερικής τσιμεντοκονίας.
Πλήρης θερμομόνωση
Η πλήρης θερμομόνωση εφαρμόζεται με φράγμα υδρατμών, τοποθέτηση ασφαλτόπανου, εξηλασμένης πολυστερίνης πάχους 5cm, οικοδομικού πλέγματος, ρίξιμο μπετόν και κατασκευή ορθών ρήσεων. Με την εφαρμογή της η μείωση της κατανάλωσης μπορεί να φτάσει έως και 30%

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ

Με την τοποθέτηση εξωτερικών κουφωμάτων κατασκευασμένων από αλουμίνιο ή PVC με πιστοποιημένες ιδιότητες επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας έως και 25% και αναβαθμίζετε ενεργειακά την οικία σας εξασφαλίζοντας της θερμική άνεση τον χειμώνα και μειωμένη υπερθέρμανση το καλοκαίρι.  

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Η LP CONSTRUCTIONS προτείνει αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα νέας γενιάς που εξασφαλίζουν οικονομία και μειώνουν το κόστος για θέρμανση έως και 70%. Οι παρεμβάσεις που προτείνει η LP CONSTRUCTIONS για την αναβάθμιση των θερμικών συστημάτων των κτηρίων είναι:
 1. Αντικατάσταση λέβητα και καυστήρα με νέα υψηλής απόδοσης και λειτουργίας.
 2. Συστήματα κλιματισμού inverter με υψηλό συντελεστή απόδοσης.
 3. Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας.
 4. Εγκατάσταση φυσικού αερίου.

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Στα πλαίσια της χρόνιας συνεργασίας μας με τον Ομιλο εταιριών Τουρνικιώτη (γενικός αντιπρόσωπος κλιματισμού MITSUBISHI στην Ελλάδα) προτείνουμε τις νέες σειρές αντλιών θερμότητας MIDEA με συμπιεστή MITSUBISHI που αντιπροσωπεύει, οι οποίες συνδυάζουν τεχνολογική υπεροχή με χαμηλό κόστος αγοράς.

Οι καινούργιες σειρές αντλιών θερμότητας της MIDEA με συμπιεστή MITSUBISHI είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης  που μπορεί να αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς λέβητες αερίου ή πετρελαίου και να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας περισσότερο από 30%.

Ολοκληρωμένη λύση θέρμανσης – Θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό σε ένα σύστημα

Το M-Thermal είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης και ψύξης χώρου, καθώς και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Προσφέρει ολοκληρωμένη λύση θέρμανσης καθ’ όλο το έτος. Το σύστημα μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τους παραδοσιακούς λέβητες αερίου ή πετρελαίου, μπορεί όμως να λειτουργήσει και μαζί με αυτούς.

Προσφέρει απόδοση θέρμανσης 80% στους -7°C χάρη στον μεγάλο εναλλάκτη θερμότητας και το μεγάλο συμπιεστή

Εύκολη εγκατάσταση και εύκολη συντήρηση

Όλα τα εξαρτήματα της υδραυλικής μονάδας νερού (hydronic) βρίσκονται εντός της εξωτερικής μονάδας.
Οι σωλήνες νερού βγαίνουν απευθείας από την εξωτερική μονάδα και το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση με το εσωτερικό κύκλωμα νερού.
Συμπαγής κατασκευή, εύκολη στη μεταφορά και εγκατάσταση.
Σχεδιασμός με δύο θύρες για εύκολη πρόσβαση στα εσωτερικά εξαρτήματα και εύκολη συντήρηση. Το εξελιγμένο αυτό σύστημα εκτός από τις υψηλές τεχνολογικά προδιαγραφές του προσφέρεται σε εξαιρετικά προνομιακά τιμές με κόστος αγοράς από 1500-3500 ευρώ.

www.mideacac.gr

  ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ

  Συμπληρωστε τη φορμα τα στοιχεια σας και τις ενεργειακες παρεμβασεις που επιθυμειτε και θα επικοινωνησουμε μαζι σας.

  Το όνομά σας (απαιτείται)

  Περιοχή (απαιτείται)

  Το e-mail σας

  Το τηλέφωνό σας (απαιτείται)